Germinal

 

Germinal is een gezellige school die gonst van bedrijvigheid en waar iedereen welkom is.

 

Germinal

Germinal

Speelplaats Germinal

Speelplaats Germinal

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze actieve school vind je aan de rand van de stad. De kleuters hebben in de groene omgeving voldoende ruimte om te bewegen. Bij goed weer is de speeltijd dan ook altijd buiten. In de lente werken we ook samen in ons tuintje.

Iedere week werken we rond een thema, al onze activiteiten staan dan ook in het teken van dit thema. De kleuters denken en werken actief mee aan het schoolgebeuren.

Het thematisch aanbod sluit aan bij de leef- en belevingswereld van de kinderen. (Soms kunnen er wijzigingen in de planning mogelijk zijn, al naar gelang de noden en behoeften van de kinderen.)

Regelmatig proberen wij klasoverschrijdende activiteiten te organiseren (uitstappen, verteltafel, spelletjes, feestjes..)

Logo g-o

Het kind staat bij ons centraal en we begeleiden ze in hun ontwikkeling. Elk kind is een unieke persoonlijkheid met eigen interesses, talenten en ambities. Het respect voor de eigenheid van elk kind is van groot belang.

Ook streven we naar beleefdheid, respect voor elkaar, voor het milieu en voor andere culturen.

Op deze manier proberen we verdraagzame, respectvolle, zelfstandige, sociale en leergierige persoonlijkheden te vormen.

Ieder kind is uniek en wij hopen samen met de ouders een zo goed mogelijke opvoeding na te streven zodat elk kind zijn eigen kwaliteiten te volle kan ontplooien.

Team Germinal

Geraardsbergenstraat 221
9600 Ronse
055 21.49.56